Skip to main content

Plus Katsastus on 100 % suomalainen katsastusasemaketju, joka toimii ympäri Suomen yli 30 aseman voimalla.

Rallikilpailuissa olevat verovapaat (ns. siirtotarralla) varustetut kilpa-autot tulee tieliikennekatsastaa ennen ensimmäistä kilpailua. Lisäksi kaikki V1600-luokan autot tulee tieliikennekatsastaa. Myös verovapaat autosuunnistusautot on tieliikennekatsastettava.

Siirtotarroilla voi ajaa rallikilpailussa vain, jos kysymyksessä on verovapaa auto, ts. auto on joko tullattu nopeuskilpailukäyttöön tai poistettu rekisteristä veroseuraamuksen vuoksi. Tällöin todisteena tulee olla joko tullauspaperit (jos auto on tuotu EU-alueen ulkopuolelta) tai Liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin tehdystä käyttötarkoituksen muutoksesta kopio. Edellä mainitut paperit sekä AKK:n myöntämä katsastuskortti tulee ottaa mukaan katsastukseen, samoin auton luokitustodistus.

Katsastuksen painopisteenä on auton tieliikenneturvallisuus ja muutettujen osien/rakenteiden tarkastus sekä turvavarusteet. Hyväksytystä katsastuksesta tehdään merkintä auton katsastuskorttiin. Katsastuskorttiin merkitty katsastusleima on voimassa yhden vuoden. Lisäksi katsastuksesta tehdään tarkastuskortti, joka on pyydettäessä esitettävä kilpailun järjestäjälle.
Auto tulee esittää katsastukseen TLA:n mukaisin siirtorenkain ja ilman pohjapanssareita/pohjasuojia.

Katsastuksia suorittavat vain AKK:n hyväksymät katsastustoimipaikat ja henkilöt, joista yhteystiedot alla. Katsastuksen hinta on 70 euroa ja uusintakatsastuksen 20 euroa. Jos auton tukivarret eivät ole auton alkuperäisiä, tulee niistä olla valmistustodistus, jossa vakuutetaan, että osat ovat autoon kuuluvia tehdasvalmisteisia osia.

Jos auton normaali suomalainen tieliikennekatsastus on vielä voimassa (rekisteristä poisto tapahtunut katsastuksen voimassaoloaikana), ei tätä erityiskatsastusta tarvitse suorittaa katsastuksen voimassaolon aikana.

Jos yrityksellänne on useampi ajoneuvo tai suoritatte katsastuksia asiakkaanne puolesta, on laskutus mukavin tapa hoitaa maksuliikenne.

Laskutussopimuksen saatte kätevästi tehtyä alla olevan linkin kautta tai käymällä meillä paikan päällä.

Laskutuspalvelu yrityksille